fredag 9. april 2010

Tur: Padletur i Kåfjord


Onsdagsmorgen etter påskeferien pakket 14 spente friluftsliv-hav-valgfagere alt turutstyr i vanntette pakkposer, og vendte nesen mot småbåthavna i Alta. Her tilpasset vi utstyr og pakket i kajakkene (det er ikke alltid like lett...) før vi sjøsatte de og padlet inn mot Kåfjord. Strålende solk og lite sjø gjorde turen veldig lett, helt til vi skulle snu inne i Kåfjord, og padle ut mot Auskarneset. Da blåste det litt opp, og når man får bølgene i ryggen, er det veldig uforugtsigbart, men ingen tippa, og det var veldig morsomt å prøve å surfe på bølgene med kajakken!

Vi gikk i land på stranda helt ytterst på neset, og fyrte opp bål. Senere på kvelden kom Fredrik vaktmester som har en sånnen hurtigbåt som vi skulle kjøre ring etter! I våtdrakt!!!! "Uheldigvis" punkterte ringen før jeg rakk å prøve...
Vi sov under åpen himmel i fjæra, og det var skikkelig digg å sove ute uten å fryse og sovne til lyden av bølgene, det var digg.

Kommet fram til Auskarnes
JC klar for litt action!

Dagen etter var det hvertfall fint vær, og nesten ingen sjø i det hele tatt! Så i steikende solskinn padlet vi oss hjem til Alta, også det uten at noen veltet.

Liv og Randi, klar for hjemturen
OK PLUSS!?
Kjempefin tur, padling er skikkelig gøy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar