lørdag 27. februar 2010

Tur: 4 dagers basecamp i Rotsunddalen



Jeg har; cruisa pudder i skikkelig flott terreng, fått ett sted mellom 2000-2300 høydemeter i lårene, vært på Steinfjellet i solskinn, sola meg i fjellsiden på Z-Liten min, kjørt bratt, vurdert skredterreng, gått disiplinert, kjørt ski på bre, vært kjempegira, hatt det kaldt, kosefyra i teltet med primus, feira Børge sin bursdag med muffins, tent gigabål med tilsvarende fantastisk bålkos, spist god turmat, fått ett par riktig fine samtaler med medelever, fått skryt for skikjøringa mi, sett på de fantastisk flinke guttene i klassen min sette nydelige telemarkspor i fjellsiden, sovet kjempegodt, fått fregner, - du skjønner tegninga. Fantastisk tur, tiltross for bare to stakkarslige bilder!


Etter hele 18 (!!!!!!)/28 skidager i Februar, starter jeg friskt med 7 skidager i Sverige, hvor jeg, Simen, Børge og Erlend skal BOMSE! Her ser du turplanleggingsbeskrivelsen vår, og hvor seriøst vi tar denne uka:

SKITEKNIKK (Poooooosisjooooon) AND AVALANCHE-TRAINING AND TAN-WHEN-WE-CAN-WORK-WITH-SKIBRILLESKILLE AND AFTERSKI (uten alkohol) AND HYGGE AND CAKES; PROSJEKTUKA 2010

HVEM: Børgefjell, Errrrrlend, SimØEn og Thhejeze
HVOR: Base i Bjørkliden Fjellby, hytte nr. 52. Med tilgang til bil; dermed er faren stor for veksling mellom anlegget i Bjørkliden og Riksgrensen, samt offpiste kjøring +topptur i Abisko!
NÅR: Søndag 28. Feb (MERK DATOEN) – Søndag 7. Mars (Jaa, vi har søkt om fri)

HVA SKAL VI GJØRE: (foruten alt overskriften tilsier)
Skiteknisk:
- Trene dynamikk i park og i offpisten (humper, hopp osv)
- Trene CARVING i alle de svarte løypene -> TSSSSJØKK!! (De grønne, for Errrrlends del)
- Trene KORTSVINGER
- P-O-S-I-S-J-O-N (armer,tær,osv)

Skredmessig:
- Få flere erfaringer med tanke på snødekke (dvs; gå på topptur, grave mange snøprofiler og diskutere disse)
- TA EGNE VALG med tanke på rutevalg, og terrengvurdering på topptur, + vær!
- Disiplinert kjøring og gåing i skredterren
g

Off-piste messig:
-
Spise masse kake, bli tjukk. (Minus Børge, han er på diett.)
- Max hygge (i Hyggepiece)


FORHOLDENE DIT VI SKAL:

Den siste tiden har det snødd lite. Det meldes om om lag 1 m snø i terrenget, og alle heiser åpne i både Bjørkliden og Riksgrensen. Været har vært stabilt kaldt (-12 - -15) over en lengre periode, og det skal holde samme standar utover uken hvor vi befinner oss i dette området.

DETALJERT PLAN FOR UKEN:
Finnes ikke. Det eneste sikre er at vi skal innom hver statoilstasjon for å fylle statoilkoppen, samt at vi skal bo i hytte nr. 52 i Bjørkliden.
Planen er å ta det litt som det kommer, med tanke på hvor vi befinner oss de forskjellige dagene. DOG, vi har Arctic skipass, så vi har tilgang til både Bjørkliden, Riksgrensen og Abisko hver dag. En av dagene skal vi leie oss GUIDE som skal ta oss med på offpiste kjøring i Abisko, og som vi samtidig håper vi kan snylte til oss litt kunnskap fra.
I BJØRKLIDEN skal Therese gjøre sin mye omtalte Therese-flip i parken, samt lære gutta litt jibba-style. (For øvrig skal hun stortsett bare være på hytten å lage mat ellers).



Dette er en svært saklig og detaljert plan, dersom De stiller Dem kritisk til skrivet De har fått tilsendt, kan vi nås på telefon; 004791880307 (Før klokken 18.00, Simen legger seg tidlig)



1 kommentar:

  1. Det e virkelig nån fantastiske bilda du har lagt ut her! En som sitt i Florida med hjemlengsel, får jo vertfall ikke lyst til å stå på ski nu! =P
    Fikk papen på besøk nu da. Vi har det toppers så langt.
    Stooooor klem fra oss toan

    SvarSlett